Doa menaiki kenderaan

Photo taken at 21/08@1500 after "majlis cukur jambul"

“Kalau ada driving lesen & completed all test pun blom sempurna lagi,Sbb setiap kali kitorang bertolak balik ┬áke Kelantan Umi & Abi selalu ingatkan Dina,Kalau nak naik ┬ákereta @ motor ker pastikan kita baca doa ni,Barulah perjalanan kita sempurna.Kesimpulannya kalau kita punya kereta,lesen,roadtax pun belum dikira sempurna tanpa doa ini..jadi marilah kita amalkan bersama2 yer”

“SELAMAT BERAMAL KAWAN2″

Doa Masuk & Keluar Tandas

Photo taken at 21/08@1500 after "majlis cukur jambul"

“okey..hari ni Dina nak kongsi doa untuk kita masuk tandas,kwn2 tau tak yang tandas ni tempat paling bahaya..nak tahu kenapa?Sebab Abi cakap kita akan masuk toilet sorang2 jer,time tu Umi & Abi xleh nak temankan Dina,dahlah kat tandas ni Malaikat pun xder nak tengok2kan Dina,yang ada cuma Iblis & Syaitan Laknatullah jer,“Abis tu kalau semua orang yang selalu jaga Dina x ada mcmana Dina nak masuk dlm tandas Abi? Abi jawab “amalkan doa kat bawah nie,walaupun Abi & Umi xder tp Allah tetap ada jaga Dina selagi Dina amalkan doa tersebut”


” Doa Medina untuk Umi & Abi “

Photo taken at 21/08@1500 after "majlis cukur jambul"

“dulu Abi & umi selalu doakan Dina,so sekarang tibalah giliran Dina plak doakan Umi & Abi plak,mcmana nak doakan yer? mmm..jom kita baca seperti kwb kita di bawah”

“kita semua akan lalui pengalaman seperti di bawah,cuma kita jer x perasan dan buat2 x tahu,masa ni seekor nyamuk pun x boleh n diharamkan dekati kita,tapi bila kita besar jer ramai yg sudah lupa”

“semoga Dina & kwn2 semua x macam ni kan? sampai bila2 pun kita mesti doakan IbuBapa kita walaupun mereka dah tiada,Ingat tu kawan2″


“Doa Abi untuk Nur Ain Islam Medina”

Photo taken at 21/08@1500 after "majlis cukur jambul"

“Kalau kawan-kawan nak tahu inilah Doa yang Abi praktikkan untuk Dina sejak kecil lagi,kecil macam sekarang nie,Mudah-mudahan Dina akan jadi anak yang Solehah,INSYAALLAH berkat Doa Abi”

Kebiasaan yang kite dengar, doa untuk ibubapa… Kite doakan mereka kerana kasih sayang sayang dan segala penat lelah yang telah mereka curahkan kepada kite dari saat pembentukan sel berlaku hinggalah sekarang ni…. Tetapi malangnya, bukan semua anak tahu untuk menghargai segala jasa parents diorang..

Bukan senang untuk menjadi ibubapa.. Kengkadang, walaupun ajaran agama telah diserapkan dalam diri anak2, tapi pengaruh persekitaran, pengaruh kawan2, pengaruh setan dipercayai lebih KUAT daripada pengaruh ibubapa yang menjaga mereka selama ini ~ tanda akhir zaman… Nauzubillah…

Jadi, sebagai ibubapa dan bakal ibubapa, perlu ingat, walaupun telah curahkan bertong2 bergelen2 kasih sayang, didikan agama dan nasihat, anda masih ade satu lagi senjata besar kite sebagai umat Islam untuk dilancarkan, DOA… Ni adelah 2 doa yang boleh diamalkan oleh ibubapa. Dan yang penting, tawakallah kepadaNya.. Kite berusaha, DIA yang menentukannya…

Ibubapa kita juga merupakan anak kepada ibubapa mereka, jadi, apa yang mereka mahu daripada ibubapa mereka juga adalah apa yang kite mahu daripada mereka sepertimana anak2 kita mahu daripada kita kelak…. Mesti kita xmahu anak2 kita kelak nakal dan poning kepalo nak dilayan macam ibubapa kita terpaksa melayan kita sekarang….kan..??

Jadi, bleh lah printoutkan senjata ini dan berikan kepada ibubapa kita dan kita juga sebagai bakal ibubapa…